Pogosta vprašanja o poletnem plavalnem tečaju za otroke

Kako se prijavimo na tečaj?
Na tečaj se prijavite s pomočjo spletne prijavnice.
Na tečaj se prijavite s pomočjo spletne prijavnice, ki se običajno odpre v mesecu maju.
Zanima me koliko otrok je v skupini?
V skupini je v povprečju od 6 do 10 otrok. Glede na starost in plavalno predznanje otrok pa prilagajamo tudi število vaditeljev.
Zanima me, ali je potrebno za neplavalce s seboj prinesti rokavčke ali druge pripomočke?
Ne. Pri učenju plavanja uporabljamo profesionalne plavalne pripomočke. Rokavčke za učenje plavanja nasploh odsvetujemo.
Imam dva otroka. Je možno, da sta kljub morebitnim razlikam v znanju plavanja otroka v isti skupini?
Prvi dan izvedemo testiranje in na podlagi ugotovljenega predznanja sestavimo skupine. Da bi se otroci naučili čim več, je najbolje, da so v skupinah z otroci s podobnim predznanjem. Na izrecno željo sta otroka lahko v isti skupini, vendar tega ne vzpodbujamo. Otroci imajo sicer zunaj bazena in v času igranja dovolj časa za druženje.
Glede na to, da sta otroka še majhna in nevajena sama skrbeti za svoje stvari in za mazanje s kremami in podobno, ali za to kdo poskrbi?
Vaditelji poskrbimo, da so otroci po vsakem plavanju preoblečeni in namazani s kremo z zaščitnim faktorjem ter imajo na glavah klobučke. Maljšim pomagamo pri preoblačenju in jih tudi namažemo. Po prvem plavanju (okoli 10h) opozorimo, da je čas za malico in otrokom pomagamo npr. odviti sendvič, odpreti pijačo... Za oblačila vseh otrok težko prevzamemo odgovornost, za to vam priporočamo, da jih označite z imenom in priimkom, ter se z otrokom pogovorite, kaj ima s seboj v torbi. Dobro je tudi, da po tečaju torbo pregledate. V vsakem primeru mlajšim pri preoblačenju in pakiranju pomagamo. Izgubljene predmete hranimo do konca tečaja, potem pa jih podarimo Karitasu ali Rdečemu križu.
Če se zgodi, da otrok "zablokira" in nikakor ne morete z njimi v vodo, kakšna je praksa v takem primeru?
Zgodi se, da otrok protestira in noče v vodo. V tem primeru otroka nikakor ne silimo temveč spodbujamo in poizkusimo pripraviti do tega, da se izziva loti s svojim tempom. Če res ne gre, pa se o tem pogovorimo in raje vidimo prihodnje poletje, ko bo otrok starejši. Vrnemo 80% vplačanega zneska.
Kam moram pripeljati otroka?
Vse dni se dobimo v telovadnici bazena Kodeljevo, vhod skozi glavno recepcijo bazena. Otroke pripeljite najkasneje do 8:30, saj se takrat odpravimo na bazen. Zamudniki otroke pripeljite neposredno na bazen. Prvi dan vas bo pred dvorano čakal vaditelj, ki vas bo usmeril do dvorane.
Kje poteka jutranje varstvo?
Jutranje varstvo poteka v telovadnici na bazenu Kodeljevo.
Kje poberem otroka?
Po končanem tečaju čakamo starše pred bazenom. V primeru dežja smo v telovadnici na bazenu Kodeljevo.
Kako poteka tečaj v primeru slabega vremena?
Če dežuje smo v telovadnici in čas zapolnim z gibalnimi igrami, štafetami, bralnim in risalnim kotičkom in še kaj se najde. V primeru, da je oblačno, vendar ne dežuje in je dovolj toplo, pa smo na bazenu, saj je voda ogrevana.
Ali je kopališče Kodeljevo v tem času odprto za obiskovalce?
Kopališče je odprto za vse obiskovalce. Naša druščina je zbrana v skrajnem levem kotu kopališča, gledano od vhoda, kjer imamo postavljen svoj šotor.
Ali lahko v času tečaja ostanem na bazenu?
V času tečaja je bazen odprt za vse obiskovalce. Če se nameravate kopati, kupite vstopnico, vendar vas prosimo, da ostanete na drugem koncu bazena, saj starši s svojo prisotnostjo pogosto povzročijo le to, da otroci ne namenijo pozornsoti plavalnju in vaditelju. Vaditelji bodo odgovorno poskrbeli za otroke, odrasli pa lahko v tem času uživate po svoje.